In een handomdraai van hapje naar drankje

Polsbandjes: één keer checken voor een hele avond stappen!

Coronatoegangsbewijs in de horeca

Vanaf 25 september 2021 gelden er nieuwe regels voor toegang tot horeca en andere gelegenheden in verband met het bestrijden van het Coronavirus. De 1,5 meter afstand is niet langer de standaard, maar voor plekken waar het drukker wordt, zoals café, restaurant, sportkantine, bioscoop en theater is een coronacheck verplicht.

Een coronabewijs is verplicht vanaf 13 jaar. Vanaf 14 jaar geldt het laten zien van een coronatoegangsbewijs (CTB) en een geldig ID-bewijs (identiteitskaart, paspoort of rijbewijs).

Deze verplichting geldt niet als je afhaalt bij een eet- of drinkgelegenheid of op het terras bij een eet- of drinkgelegenheid. Als je naar binnen gaat voor bijvoorbeeld het toilet of om te betalen, dan is een coronatoegangsbewijs wel verplicht.

Wil je bij een eet- of drinkgelegenheid naar binnen, houd dan jouw QR-code in je CoronaCheck-app of uitgeprint bij de hand. Toon deze samen met jouw geldige ID-bewijs bij de ingang. Let op: een bewijs van een negatieve PCR-test mag niet ouder zijn dan 24 uur, op moment dat je deze toont!

Polsbandjes: één keer checken voor een hele avond stappen!

Om lange wachtrijen bij entrees te voorkomen en de ondernemers te ontlasten, zijn in de Arnhemse binnenstad horeca controle-units ingericht op de volgende locaties:

– Korenmarkt (het Nieuwe Plein)
– Jansplein
– Gele Rijdersplein

Hier kun je na de coronacheck een polsbandje krijgen, welke toegang geeft tot alleen horeca binnen het aangegeven uitgaansgebied, daarbuiten niet. Je hoeft binnen dit gebied dan voor de rest van de aangegeven geldigheidsperiode niet meer steeds opnieuw de coronacheck te doen bij de ingang. Een ondernemer mag daar overigens altijd wel naar vragen, ook als je een polsbandje hebt.

Geldigheid polsbandjes coronacheck horeca

  1. Het polsbandje geldt alleen voor horecagelegenheden binnen het aangegeven uitgaansgebied in binnenstad Arnhem: Korenmarkt, Jansplaats, Jansplein, Willemsplein, Gele Rijdersplein en Rijnkade.
  2. Polsbandjes zijn alleen te gebruiken op vrijdag van 12.00u tot 17.00u en op zaterdag van 12.00u tot 17.00u.
  3. Iedere vrijdag en zaterdag geldt een andere kleur polsbandje; je moet dus voor iedere dag een ander polsbandje afhalen bij één van de horeca controle-units.
  4. Je mag het polsbandje niet aan iemand anders geven.
  5. De ondernemer mag nog steeds bij de ingang jouw QR-code en ID-bewijs controleren.

AVG-wetgeving

De privacywet Algemene Verordening Gegevensbescherming wordt gewaarborgd wat betekent dat het platform Gastvrij Arnhem volledig AVG-proof is.

Gastvrij Arnhem is privacy vriendelijk ontworpen volgens richtlijnen Autoriteit Persoonsgegevens.

vvs_1

In een handomdraai van hapje naar drankje