In een handomdraai van hapje naar drankje

Polsbandjes: één keer checken voor een hele avond stappen!

Coronatoegangsbewijs in de horeca

Vanaf 26 januari 2022 mogen alle eet- en drinkgelegenheden open van 05.00 tot 22.00 uur. Er gelden regels voor toegang tot horeca en andere gelegenheden in verband met het bestrijden van het coronavirus. Het is verplicht om 1,5 meter afstand te houden tussen bezoekers onderling (m.u.v. bestaande uitzonderingen). Daarnaast zorgt de beheerder van de locatie ervoor dat bijvoorbeeld de tafels 1,5 meter uit elkaar staan.

Voor toegang is een coronabewijs verplicht vanaf 13 jaar, zowel binnen als buiten op het terras. Vanaf 14 jaar geldt het laten zien van een coronatoegangsbewijs (CTB) en een geldig ID-bewijs (identiteitskaart, paspoort of rijbewijs).

Deze verplichting geldt niet als je afhaalt bij een eet- of drinkgelegenheid.

Wil je bij een eet- of drinkgelegenheid het terras op of naar binnen, houd dan jouw QR-code in je CoronaCheck-app of uitgeprint bij de hand. Toon deze samen met jouw geldige ID-bewijs bij de ingang. Let op: een bewijs van een negatieve PCR-test mag niet ouder zijn dan 24 uur, op moment dat je deze toont!

Polsbandjes: één keer checken voor een hele avond stappen!

Om lange wachtrijen bij entrees te voorkomen en de ondernemers te ontlasten, zijn in de Arnhemse binnenstad horeca controle-units ingericht op de volgende locaties:

– Korenmarkt (het Nieuwe Plein)
– Jansplein
– Gele Rijdersplein

Hier kun je na de coronacheck een polsbandje krijgen, welke toegang geeft tot alleen horeca binnen het aangegeven uitgaansgebied, daarbuiten niet. Je hoeft binnen dit gebied dan voor de rest van de aangegeven geldigheidsperiode niet meer steeds opnieuw de coronacheck te doen bij de ingang. Een ondernemer mag daar overigens altijd wel naar vragen, ook als je een polsbandje hebt.

Een polsbandje geeft niet automatisch het recht op kopen van alcoholhoudende dranken. De horecaondernemer blijft zelf verantwoordelijk voor een leeftijdscheck van bezoekers.

Geldigheid polsbandjes coronacheck horeca

  1. Het polsbandje geldt alleen voor horecagelegenheden binnen het aangegeven uitgaansgebied in binnenstad Arnhem: Korenmarkt, Jansplaats, Jansplein, Willemsplein, Gele Rijdersplein en Rijnkade.
  2. Polsbandjes zijn alleen te gebruiken op vrijdagen van 16.00u tot 21.30u en op zaterdagen van 12.00u tot 21.30u.
  3. en daarnaast op donderdag 24 februari van 16.00u tot 21.30u en zondag 27 februari van 10.00u tot 17.30u (vanwege thuiswedstrijden Vitesse)
  4. Iedere dag geldt een andere kleur polsbandje; je moet dus ook voor iedere dag een ander polsbandje afhalen bij één van de horeca controle-units.
  5. Je mag het polsbandje niet aan iemand anders geven.
  6. De ondernemer mag nog steeds bij de ingang jouw QR-code en ID-bewijs controleren.

AVG-wetgeving

De privacywet Algemene Verordening Gegevensbescherming wordt gewaarborgd wat betekent dat het platform Gastvrij Arnhem volledig AVG-proof is.

Gastvrij Arnhem is privacy vriendelijk ontworpen volgens richtlijnen Autoriteit Persoonsgegevens.

vvs_1

In een handomdraai van hapje naar drankje